Tips voor kunstnagels

Tip 1:

Het is belangrijk om elke 3 à 4 weken een nabehandeling te doen, zodat uw kunstnagels in een goede conditie blijven. Uw natuurlijke nagels groeien namelijk onder de tip gewoon mee. Bij nagelbijters is dit eerder.

Tip 2:

Als u uw nagels te vaak stoot,of blijft haken, betekent dit dat ze te lang zijn, Vijl de nagels dan korter met een geadviseerde vijl, of maak een afspraak bij Moni-Cure. Gebruik nooit een nagelknipper om kunstnagels in te korten! Deze kunnen dan barsten en bovendien is het slecht voor het behoud van uw natuurlijke nagel. Vijlen is een veel betere methode.

Tip 3:

Kunstnagels verwijderen? Ga niet zelf bijten, trekken of peuteren, want daarmee beschadigd u uw natuurlijke nagels. Er scheuren dan laagjes van het nagelbed en het opnieuw laten groeien wordt een lang en pijnlijk proces. Ook zonder kunstnagels is het belangrijk dat uw natuurlijke nagels er verzorgd uitzien.
Bij Moni-Cure kunt u uw kunstnagels op een veilige manier laten verwijderen. Tegen een kleine vergoeding worden uw kunstnagels verwijderd en worden uw natuurlijke nagels met verzorgende producten verzorgd.

Tip 4:

Tweemaal daags aanbrengen van nagelriemolie is nodig om de nagelriemen te verzorgen en de kunstnagel flexibel te houden.

Tip 5:

Gebruik nagellakremover zonder aceton. Door gebruik van aceton kan namelijk de kunstnagel beschadigen of zelfs loslaten. Bovendien droogt aceton de natuurlijke nagel uit.

Tip 6:

Gebruik een base-coat voordat u nagellak opbrengt om verkleuring van de kunstnagel te voorkomen.

Tip 7:

Chemische schoonmaakmiddelen kunnen uw kunstnagels beschadigen. Het is raadzaam om handschoenen te dragen bij tuinieren, schoonmaak werk en bij langdurige aanraking met water. En uiteraard bij klussen zoals schilderen e.d.

Tip 8:

Als u kunstnagels regelmatig loslaten kan dit een bepaalde oorzaak hebben. Bijvoorbeeld door het gebruik van medicijnen of zwangerschap. Bespreek met uw nagelstyliste of hier een oplossing voor gevonden kan worden.

Tip 9:

Om langer plezier te houden van kunstnagels is de juiste verzorging noodzakelijk. Raadpleeg bij twijfel altijd uw nagelstyliste voor een goed advies. Daarvoor ben ik opgeleid en help u graag.

Bel gerust voor informatie of een afspraak!
Graag tot ziens.