Specialistische technieken

Teennagelreparatie/correctie:

Zodra het zomer wordt komen de open schoenen en teenslippers weer uit de kast.
Niet iedereen is hier even blij mee. Wanneer men kampt met nagelaandoeningen stopt men de tenen het liefst ver
weg in gesloten schoenen. In dat geval kan ik uw nagel repareren en begeleiden met Gel of Acryl.

nagelreparatie

Nagelbeugeltechniek:

Wanneer u last heeft van een ingroeiende of een sterk rond groeiende teennagel dan kunt u bij mij terecht voor een nagelbeugel.
Ingroeiende nagels zijn een vervelend probleem en soms zeer pijnlijk. Een nagelbeugel helpt de groei van de nagel te reguleren en helpt de druk te verminderen.
Er zijn diverse methodes om een ingroeiende nagel te verhelpen of de klachten ervan te verminderen, samen met u wordt besproken welke beugel voor u het meest geschikt is.

nagelbeugeltechniek

Orthese:

Een siliconenorthese of teenstukje wordt gemaakt van zacht siliconen materiaal en is een techniek die dient voor het ontlasten van drukplekken of ter preventie van teenstandafwijkingen.
Door het maken van een persoonlijke orthese kunnen deze complicaties vaak verholpen worden.

Een orthese kan o.a. gebruikt worden bij:
• (Weke) likdoorns op of tussen de tenen
• drukontlasting van hamer of klauwtenen
• en ter bescherming van de knok van de grote teen

siliconeorthese

Vilttechniek:

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.
Vilttechniek wordt toegepast bij druklocaties op of onder de voet ter ontlasting.  De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de locatie tijdelijk,  na een behandeling, tot rust kan komen.20150108_212328

Het vilt wordt rondom de plaats gelegd en dient een aantal dagen te blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld.

Vilttechniek biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool. Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze

drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurd met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen zonder dat men last heeft van deze “vervelende” plekken. De voeten voelen hierdoor weer prettig aan.

Let op, dit is wel een tijdelijke oplossing.

Bij eventueel aanhoudende klachten kunt u worden doorverwezen naar een arts of podotherapeut.